Tools veilig werken

Op het gebied van veiligheid zijn in de sector vele verschillende initiatieven en tool beschikbaar. Allemaal met hetzelfde doel: een veilige sector.

Met Bewust Veilig, Iedere Dag helpen we u met een interne veiligheidscampagne. Bovendien hebben wij een selectie gemaakt uit de verschillende hulpmiddelen die beschikbaar zijn. Deze middelen helpen u op weg  om veiligheid nog beter op de kaart te zetten.

Start hier met uw interne campagne

Met de campagne Bewust Veilig, Iedere Dag willen we u helpen. Helpen om veiligheid op de kaart te zetten en er echt naar te handelen. Met als resultaat: minder ongelukken, minder letsel en minder verdriet. Wij hebben een campagne ontwikkeld die u in uw eigen organisatie kan gebruiken. Deze campagne is in verschillende fasen ingedeeld. We starten met de veiligheidsbewustwording. De middelen de wij beschikbaar stellen zijn specifiek voor op de bouw- en werkplaats. Gedurende de campagne zullen wij meer middelen beschikbaar stellen die u continue kunnen helpen met uw veiligheidscultuur.

Bestel de posters kosteloos en bereid uw interne campagne mogelijk uit met de andere middelen.

Logo’s en vormelementen

Download het logo in alle gangbare formats:
• eps voor drukwerk
• png en emf voor print, ms office en web

Download

Posters

Zeven verschillende posters. Kies de poster(s) die het beste passen bij uw bedrijf. Belangrijk is dat de collega’s op de bouw- en werkplaats zich erin herkennen.

Stappenplan Bewustwording

Een campagne rondom bewustwording is geslaagd als er een nieuwe veiligheidscultuur ontstaat waarin we het gewenste gedrag terug zien.

Overige campagnemiddelen

De interne campagne kan naast de posters en stickers worden uitgebreid met verschillende middelen. Deze middelen zijn allemaal geschikt voor op de bouw- en werkplaats.

Bestel de middelen hier

Betrek zoveel mogelijk mensen bij veiligheid. Veiligheid is namelijk van iedereen.

Esther Beekenkamp – Weboma B.V.

Handige tools op het gebied van veiligheid

Verschillende organisaties hebben tools ontwikkeld die kunnen helpen een veiligere werkplek aan te bieden. We werken samen aan veiligheid. Gebruik dus de tools die er al zijn en u kunnen helpen in uw eigen organisatie.

Life Saving Rules

Life Saving Rules voor in de bouw- en infrasector. Gebruik deze regels om in gesprek te gaan met medewerkers. Maak aan de hand van de regels afspraken met elkaar.

Kwartstool

In Nederland overlijden per jaar zo’n 2.000 mensen aan beroepsziekten, onder meer door blootstelling aan kankerverwekkende stoffen. Dat aantal moet en kan omlaag.

Toolboxen

Werkgevers moeten volgens de Arbowet werknemers doeltreffend voorlichten over het werk in relatie tot arbeidsomstandigheden. In het kader van VCA** moet een bedrijf

RI&E

De RI&E Bouwnijverheid is een online applicatie waarmee bedrijven op eenvoudige wijze zelf een RI&E en een plan van aanpak (PvA) kunnen maken.

Meer

MijnVolandis

Een mijnVolandis omgeving voor bedrijven maakt onderdeel uit van onze dienstverlening. In dit portaal is het rapport Duurzame Inzetbaarheid beschikbaar.

V&G Planner

Met de V&G-Planner kun je op eenvoudige en efficiënte wijze een V&G-plan maken van de uit te voeren werkzaamheden op het bouwproject. Dit doe met het BEM.

Heijmans GO App

Binnen Heijmans is veiligheid een absolute must, want werken in de bouw brengt risico’s met zich mee. Het is vanzelfsprekend dat we VCA gecertificeerd zijn.

Dura Vermeer SAVE App

Met deze app hebben Dura Vermeer-medewerkers toegang tot het melden van gevaarlijke situaties, bijna-ongevallen, veilige situaties, ongevallen en meldingen

Generieke Poortinstructie

De Generieke Poortinstructie (GPI): één poortinstructie voor bouwplaatsen in Nederland.